Keittiövälineet

Arabian Piilopaikka sijaitsee metsän keskellä

Arabian uusi Piilopaikka-kuosi kertoo tarinaa pienestä tytöstä seikkailemassa metsässä. Metsä on pelottava, mutta samalla kiehtova paikka monine piilopaikkoineen niin ihmisille kuin metsän eläimillekin. Kuosi on suunniteltu yhdelle Arabian myydyimmistä ja Suomen omistetuimmista sarjoista. Tuo sarja on Inkeri Leivon vuonna 1979 suunnittelema Arctica.

Nuori kuvittaja, Piia Keto, joka omaa vahvan, persoonallisen ja tunnistettavan tyylin on suunnitellut Piilopaikka-kuosin inspiraationaan lapsuuden retket metsän keskellä.

‘Metsässä on monia polkuja: ihmisillä, eläimillä, ötököillä. Lähdin luomaan tarinaa tytöstä, joka lähtee metsään keräämään sieniä ja nauttimaan luonnosta. Äiti on opettanut minulle luonnon monimuotoisuudesta ja näyttänyt parhaat salaiset paikat kotimetsistä. Muistan jännittyneen tunnelman ja odotuksen, kun lähdimme metsään milloin etsimään marjoja, sieniä tai valkovuokkoja. Metsä oli aina ympärilläni, sillä tulen maaseudulta Jaalan Verlasta’, kertoo taiteilija mielen maisemastaan hänelle mieluisen projektin edessä.

’Koin metsän myös pelottavana, synkkänä paikkana, missä elää paljon vaarallisia ötököitä ja eläimiä, joita ei saattanut erottaa kasvien seasta. Eläimillä oli omia pesiä ja koloja ja ne liikkuivat metsässä huolettomasti, osana metsää. Halusin luoda tarinan ihmisen ja luonnon mutkattomasta yhteiselosta, jossa jokaisella on oma paikka. Piilopaikka jossa rauhoittua, maata selällään ja syödä metsä-mansikoita. Kuunnella lintujen viserrystä ja nähdä orava keräämässä käpyjä. Piilopaikka on leppoisa seikkailu luonnossa’, kuvailee Piia Keto suunnittelemaansa kuosiaan.

Klassinen mutta särmikäs

Ajaton mustavalkoinen ja yksityiskohtia täynnä oleva eloisa kuosi yhdistyy täydellisesti valkoiseen Arcticaan. Kuosi tuo klassikkoon särmää ja eloa. Piilopaikka-sarja sisältää yhdeksän eri tuotetta, joista jokainen on koristeltu erilaisilla kuoseilla. Toisissa Piilopaikka-kuoseissa on enemmän metsämäistä tunnetta kun taas toiset ovat puhtaasti koristeellisia. Sarja sisältää mukien, kupin, lautasten ja kulhon lisäksi myös upean tarjoiluvadin ja kaatimen.

Arcticaan uusia muotoja

Arctica uudistuu myös hieman muodoiltaan. Muotoilun valtionpalkinnolla vuonna 2012 palkittu suunnittelutoimisto Pentagon Design on muotoillut Arctica-sarjaan uuden suoralinjaisemman mukin ja kupin tuomaan modernia ilmettä klassikkosarjaan ja vastaamaan tämän päivän suuntauksia ja kuluttajien tarpeita. Uusissa tuotteissa vanhaa on Arctican korva ja pohja ja ne sopivat yhteen nykyisten tuotteiden kanssa. Piilopaikka-sarja sopii yhdistettäväksi valkoiseen Arcticaan ja KoKo-sarjaan. Se inspiroi mielikuvituksellisiin kattauksiin, mutta samalla myös hyvin pelkistettyihin ajattomien väriensä puolesta.

Piia Keto

Taiteilija Piia Keto (s. 1978) on opiskellut vaatetusalan artesaaniksi Lahden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta sekä tekstiilitaiteen maisteriksi Taideteollisessa korkeakoulussa. Keto on toinen Kaksitvå-vaatemerkin perustajista ja suunnittelee vaatemerkilleen vaatteita, asusteita sekä astioita ja sisustustarvikkeita. Hänen töitään on ollut näytteillä ympäri Eurooppaa ja myös New Yorkissa alan messuilla ja näyttelykokoonpanoissa.

Tuote- ja suositushintatiedot:

Piilopaikka muki, Metsä, 0,4 l, 18,90e

Piilopaikka muki, Toteemi, 0,4 l, 18,90e

Piilopaikka kuppi, 0,3l, 16,90e

Piilopaikka kulho, 16cm, 20,90e

Piilopaikka lautanen syvä, 24 cm, 28,90e

Piilopaikka lautanen matala, 20cm, 23,90e

Piilopaikka lautanen matala, 26cm, 26,90e

Piilopaikka tarjoiluvati 36cm,    soikea, 54,90e

Piilopaikka kaadin 1 l, 55,90e

 

Arctica muki 0,4 l, 12,90e

Arctica kuppi 0,3 l, 12,90e

Piilopaikka-sarja ja Arctican uudet osat ovat myymälöissä tammikuun 2013 aikana.

 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post