Keittiövälineet

Essence Plus – Olennainen ja vähän enemmän

Hyvä viini kruunaa hetken ja hyvä viinilasi tuo viinin parhaat puolet esille. Alfredo Häberli on luonut Iittalan moderniksi klassikoksi muodostuneeseen Essenceen uuden muodon, joka tuo Essence-hengessä uuden näkökulman viiniin.

Alfredo Häberlin suunnittelema, vuonna 2001 lanseerattu Essence-viinilasisarja keskittyi asian ytimeen, sarja käsittää keskeisimmät lasit yhdistettynä vahvaan muotokieleen. Essence Plus tuo nimensä mukaan viinilasiin uuden ulottuvuuden, se vie lasia Essencestä askeleen verran viinillisempään suuntaan rikkoen ajattelun valkoviinilaseista ja punaviinilaseista sekä nostamalla keskiöön viinin luonteen.

Essencen hengen mukaisesti myös Essence Plus – kokoelmassa vähemmän on enemmän. Sarjaan kuuluu neljä viinilasia, jotka kattavat kaikki lasit, aromeja kunnioittaen, mutta mutkattomasti. Sarjassa on lasi täyteläisille ja vahvoille viineille sekä kevyille ja nuorille viineille, oli viini sitten valkoista tai punaista.  Kevyen viinin lasi on erinomainen myös kuohuviinille aterian läpi nautittuna. Sarjassa on myös oma lasi kuohuviinille ja samppanjalle. Digestiivilasi on suunniteltu aveceille, kuten konjakille ja grapalle sekä jälkiruokaviineille. Sarjan täydentää uusi dekantteri.

Asiantuntijoiden testaama

Viinilasin feminiini, pyöreä muoto ympäröi viinin tehden viinin pyörittelystä ja aromien esille nostamisesta lasissa luontevaa. Lasiosan muotoilun hiomisessa on käytetty asiantuntijoiden apua, muotoa on testattu yhteistyössä suomalaisten huippusommelierien, Samuil Angelovin ja Jussi Laakson, kanssa. Viinilasin jalka ja jalusta on Essencestä tuttu, se noudattaa Essencen filosofiaa samasta jalkalaatasta ja jalasta kaikille laseille, ainoastaan digestiivilasissa jalka on hieman lyhyempi.

Muotoilun kansainvälisenä supertähtenä ja moniosaajana tunnetulle Häberlille viinilasien työstäminen on luontevaa, argentiinalaissyntyinen Häberli kasvoi ravintoloitsijaperheessä.

Mullistavaa ajattelua

”Kun sain Iittalalta tehtävän suunnitella viinilasin yli kymmenen vuotta sitten, halusin muuttaa ainoastaan kaiken. Halusin uudistaa jalallisen viinilasin, luoda uudella tavalla tehdyn lasin, joka on laadukas mutta kohtuuhintainen, halusin myös uudistaa ruokapöytiä viinilasin kautta. Muotokielessä halusin kääntää kaiken ylösalaisin: normaalisti pyöreään toin kulmaa, naisellisiin yksityiskohtiin toin vähän maskuliinisuutta, jalan madalsin litteäksi ja varren tein hoikaksi ja uljaaksi.”

”Essence Plus on nöyrä yritykseni laajentaa tuoteperhettä vielä askeleen verran sofistikoituneemmille viininkuluttajille. Jatkoin muotoilua samasta jalasta, mutta tällä kertaa halusin feminiinin lasin, joka on pyöreämpi, mutta jonka muotokielessä on edelleen jotain uutta. Jälleen halusin tuoda olennaiset osat kaikkiin tarpeisiin, mutta tällä kertaa eri näkökulmalta.  Essencen Plus -jatkumossa pyrin samaan ajatteluun kuin kymmenen vuotta sitten, eleganttiin viinilasiin. Toivon, että onnistuin, uskon niin.”

Alfredo Häberli

Tuottelias Häberli tunnetaan omalaatuisesta muotoilustaan, jota sävyttää pieni leikkisyys. Muotoilija tunnetaan eri materiaalien osaajana, viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä mm. Georg Jensenin, Kvadratin, Moroso, Schiffinin ja Vitran kanssa. Viimeisimpiä Häberlin hankkeita on ollut Zurichissa marraskuussa 2012 avattu hotelli 25th Hour, jonka suunnittelusta Häberlin toimisto on vastannut kokonaisuudessaan. Iittalalle Häberli on suunnitellut myös mm. uniikista ja raikkaasta raitakuviostaan tunnetun Origo-sarjan.

Tuotetiedot ja suositushinnat

Essence Plus viinilasi 65 cl, 2 kpl 35,80e / 4 kpl 64,90e

Essence Plus viinilasi 41 cl, 2 kpl 33,80 / 4 kpl 60,90

Essence Plus kuohuviinilasi 28 cl, 2 kpl 37,80

Essence Plus digestiivilasi 26 cl, 2 kpl 31,80e

Essence Plus dekantteri 230 cl, 65e

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post