Uutiset

Arctic Design Week 2016 pohtii arktista muotoilua bisneksessä

Kuvassa Arctic Snow Hotel, joka jääravintoloineen ja lasi-igluineen toimii areenana uudelle Arctic Speed Design -konseptille. Se haastaa muotoilijat nopeisiin myyntipuheisiin arktisissa tunnelmissa.
Kuvassa Arctic Snow Hotel, joka jääravintoloineen ja lasi-igluineen toimii areenana uudelle Arctic Speed Design -konseptille. Se haastaa muotoilijat nopeisiin myyntipuheisiin arktisissa tunnelmissa.

Maailman pohjoisin muotoiluviikko järjestetään Rovaniemellä 22.–28.2.2016. Kahdeksannen kerran järjestettävän Arctic Design Weekin teemana on tällä kertaa ”Design Business in the Arctic”.

Koko muotoiluviikon ajan esitellään arktisen muotoilun osaamista sekä pohditaan sitä, kuinka designilla voidaan edistää liiketoimintaa. Tarkoituksena on avata muotoilua erityisesti käyttäjälähtöisyyden ja asiakaskokemuksen näkökulmasta.

Asiakaskokemuksen huomiointi koskee jokaista yritystä. Kun asiakas ja käyttäjä huomioidaan suunnittelussa on lopputuloksena tyytyväinen ostaja ja paremmin menestyvä bisnes”, toteaa viikon yritystapahtumien tuottamisesta vastaava Julius Oförsagd.

Tänä vuonna tapahtuma levittäytyy eri puolille kaupunkia muun muassa Korundiin, Arktikumiin ja Lapin yliopistolle. Viikon sisältö koostuu näyttelyistä, keskusteluista, verkostoitumisista ja erilaisista muista tapahtumista. Luvassa on performansseja, designpuoteja ja muotinäytöksiä. Samanaikaisesti kaupunkiin kokoontuu myös kansainvälinen pohjoismaisten muotoilukorkeakoulujen Cirrus-konferenssi.

Vaikka keskiössä ovat yritykset ovat kaikki viikon tapahtumat myös kaupunkilaisia varten – muotoilua tehdään lopulta aina ihmisille”, sanoo yrityskehittäjä Elsi Malkki Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

Business Speed Design” haastaa myyntitykit keskellä lunta ja jäätä
Yrityksille koko viikon tärkein päivä on torstai 25. helmikuuta, jolloin tapahtuman pääseminaari täyttää kulttuuritalo Korundin. ADW-seminaari järjestetään tällä kertaa yhteistyössä Lappsetin ja Themed Entertainment Associationin (TEA) kanssa. TEA on kansainvälinen voittoa tuottamaton yhdistys, joka edustaa maailman johtavia teemoitettujen elämysten luojia, kehittäjiä ja tuottajia. Mukana on elämyksellisiä kasinoita, ravintoloita, museoita, eläintarhoja ja teemapuistoja eri puolilta maailmaa. Yhdistys osallistuu Lappsetin vieraana moniin Arctic Design Weekin tapahtumiin.

Torstaiaamupäivän seminaarin jälkeen päivä jatkuu yrittäjille suunnatussa työpaja-iltapäivässä, jossa pureudutaan huippuammattilaisten kanssa aamupäivän teemoihin.

  • Tarkoitus on, että jokainen osallistuja saa mukaansa konkreettisia työkaluja ja oivalluksia. Torstai jatkuu viikon suositulla verkostoitumisiltatilaisuudella, joka saa maailman pohjoisimmalle muotoiluviikolle mitä parhaiten istuvat puitteet, kertoo Oförsagd.
  • Illanviettäjät viedään Rovaniemen Lehtojärvelle lumesta ja jäästä tehtyyn elämysmaailmaan. Arctic Snow Hotel jääravintoloineen ja lasi-igluineen on areena uudelle Arctic Speed Design -konseptille. Se haastaa muotoilijat nopeisiin myyntipuheisiin arktisissa tunnelmissa.

Arctic Design Weekin järjestävät Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, kulttuuritalo Korundin, Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeen, Arktikumin ja monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa. Tapahtuman yritystapahtumien tuottamisesta vastaa rovaniemeläinen Julius Oförsagd Company Oy.

 

www.arcticdesignweek.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post