Artek

Artek lanseeraa uuden Kaari-sarjansa Suomessa

ERB_2015_artek_kaari_01_hdfs_mailer.164739

Helsinki Design Weekin aikaan 9.9.2015 Artek esittelee yhdessä suunnittelija Ronan Bouroullecin kanssa Kaari-sarjan.

Artek esitteli alkuvuodesta Tukholman messuilla ja uudestaan keväällä Milanossa Kaari-sarjan, joka on saanut innostuneen vastaanoton. Kaari on Artekin ja Ronan & Erwan Bouroullecinyhteistyön ensimmäinen tuotesarja. Kaari-sarja, joka perustuu yhden graafisen metalliosan hyödyntämiseen, koostuu kahdesta erikokoisesta suorakulmaisesta ja pyöreästä pöydästä, kirjoituspöydästä, seinäkonsolista, pienestä pyöreästä hyllystä sekä erilaisista, suurehkoista seinähyllyistä.

Bouroullecien tehtävänä oli luoda aivan uusi, Artekille sopiva tuote, jolla ei kuitenkaan olisi perinteisen Artek-malliston piirteitä. Ronan ja Erwan Bouroullec kehittelivät ideoita. Jo ensimmäisessä esittelyssä erottautui ajatus uudentyyppisestä pöydänjalasta ja jalkojen liittämistavasta, jolla voi kannatella erilaisia tasoja: pieniä ja suuria, pyöreitä ja suorakulmaisia, matalia ja korkeita. Pian osoittautui, että samalla tavalla voi myös kiinnittää seinään konsoleita ja hyllyjä.

ERB_2015_artek_kaari_13_hdfs_mailer.165643.ERB_2015_artek_kaari_16_hdfs_mailer.165648

Periaate on hyvin yksinkertainen: pystysuoraan kohdistuva kuormitus kannatellaan puuosalla. Pöytä tuetaan taivutetulla metallilla elegantisti ja ilmavasti. Tukeva pystysuora puu ja taivutettu metalli yhdessä luovat keveyden tunnun ja ainutlaatuisen graafisen kuvion. Kun samassa huoneessa on useita pöytiä, niiden silhuetit antavat rytmisen vaikutelman: tavallisesti vakaat pöydät näyttävät ikään kuin värähtelevän.

Kun näitä pöytiä katsoo, tuntuu kuin katsoisi jotakin aivan uutta. Vaikutelma ei kuitenkaan perustu uusien materiaalien tai teknologioiden käyttöön, vaan aivan ennennäkemättömään tapaan yhdistää perinteisiä Artekin käyttämiä materiaaleja puuta ja metallia. Linoleumista ja kiiltävästä korkeapainelaminaatista valmistetut pinnat ottavat valoa vastaan ja heijastavat sitä hyvin eri tavoin, muuttuvat ja saavat ajan myötä patinaa.

Kaari-sarjan toimitukset alkavat lokakuussa 2015.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post