Keittiövälineet

Finlayson ja Arabia lanseeraavat yhteistyössä uuden Lei-astiasarjan

.

Vahvat kotimaiset brändit Finlayson ja Arabia yhdistivät osaamisensa ja lanseeraavat keväällä uuden astiasarjan. Arabian uutta kesäsesongin astiasarjaa koristaa Finlaysonin suunnittelijan Anu Kanervon raikas Lei-kuosi. Lei-astiat ja -tekstiilit kutsuvat inspiroitumaan väreistä ja luomaan kesäisiä kattauksia.

Finlaysonin ja Arabian yhteistyönä syntynyt Lei-astiasarja tulee kauppoihin huhtikuun puolivälissä. Astiasarjaan kuuluu muki, lautanen, kannu ja kannellinen purkki. Anu Kanervon suunnittelema Lei-kuosi on tuttu Finlaysonin tekstiilimallistosta muutaman vuoden takaa.

− On hienoa, että saamme tehdä yhteistyötä toisen perinteikkään suomalaisen brändin kanssa etenkin nyt, kun Arabia viettää 140-vuotisjuhlavuottaan. Finlayson on ollut meille aina luonnollinen yhteistyökumppani, ja olemme iloisia saadessamme käyttää upeaa Lei-kuosia astioissamme. Uskomme, että Lei-astiat innostavat kesäisiin kattauksiin kotona ja mökillä, kertoo Arabian tuote- ja markkinointipäällikkö Charlotta Lindberg.

Pääasiassa tekstiilejä suunnitellut Kanervo piti yhteistyöprojektia erittäin mielenkiintoisena.

− Oli mahtavaa olla mukana yhteisessä projektissa Arabian kanssa. Suunnittelijana oli kiehtovaa nähdä, miten tekstiilien ja astioiden kuosien suunnittelu eroavat toisistaan, ja miten kankaalle suunniteltu kuosi saadaan siirrettyä astioiden muotoihin. Oli mielenkiintoista työskennellä yhdessä Arabian asiantuntijoiden kanssa ja saada sovitettua aivan erityyppiset materiaalit ja niiden värit mahdollisimman lähelle toisiaan, Finlaysonin pitkäaikainen suunnittelija Anu Kanervo kuvailee yhteistyötä.

.

Kesän värikkäin kattaus syntyy Lein ympärille

Lei-kuosi nähtiin Finlaysonin tekstiilimallistossa ensimmäisen kerran vuonna 2010. Nyt suosittu kuosi on nostettu takaisin Finlaysonin Kevät ja kesä 2013 -mallistoon ja valittu koristamaan myös Arabian astiasarjaa.

− Lein suunnittelussa minua inspiroivat vahvasti luonto ja erityisesti trooppiset kukat. Lei-kuosissa oleva kukka on hibiskus, Havaijin kansalliskukka. Kuosissa kohtaavat luonto ja valtameri – sen värimaailmassa yhdistyvät voimakkaat värit, pinkki ja turkoosi, ja valkoinen raikastaa kokonaisuuden. Havaijilaishenkinen Lei sopii mainiosti kesäjuhlien kattauksiin, Kanervo kuvailee.

Lei-astiat ovat helposti yhdisteltävissä Arabian yksivärisiin astioihin, esimerkiksi KoKo-sarjaan. Kattausta täydentävät Finlaysonin Lei-tekstiilit ja muut värimaailmaan sopivat keittiö- ja kattaustekstiilit. Esimerkiksi Finlaysonin klassikkokuosi Taimi sopii pinkkinä ja limenvihreänä mainiosti kesäisiin Lei-kattauksiin.

Arabian Lei-astiasarja:

–       Lei-muki, tilavuus 0,3 dl

–       Lei-lautanen, halkaisija 19 cm

–       Lei-kannu, tilavuus 1 litra

–       Lei-purkki, kannellinen, tilavuus 0,7 litraa

Hinnat: 17,90–29,90 €

Saatavuus: Myynnissä 15.4.−31.8.2013 välisenä aikana Iittalan verkkokaupassa store.iittala.com, Iittala- ja Iittala outlet -myymälöissä sekä hyvin varusteltujen jälleenmyyjien valikoimissa kautta maan.

Finlaysonin Lei-tuotteet Kevätkesä 2013 -mallistossa:

–       Lei-kokoessu, 70×85 cm, 100 % puuvillaa

–       Lei-tabletti, 46×35 cm, 100 % puuvillaa

–       Lei-kauppakassi sisätaskulla, 45×42 cm, 100 % puuvillaa

–       Lei-pussilakanasetti, 150×210 cm & 55×65 cm, 100 % puuvilla

–       Lei-koristetyynynpäällinen vetoketjulla, 48×48 cm, 100 % puuvilla

–       Lei-kangas, leveys 150 cm, 100 % puuvilla

Hinnat: 7–46 euroa, kangas 23 euroa / metri

 

Saatavuus: Finlayson-verkkokauppa ja omat myymälät sekä hyvin varustellut jälleenmyyjät kautta maan

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post