Keittiövälineet

Fiskars: Uudet Muumi-sakset meren ystäville

Fiskarsin Muumi-saksiperheen uutuudessa Muumit seikkailevat kuvituksen mukaan koordinaateissa 60°7′12″ pohjoista leveyttä, 25°45′50″ itäistä pituutta. Uudet Muumi-yleissakset ovat merenkävijöiden mieleen.

Taiteilija Tove Slotten suunnittelema saksien pintaan upotettu koriste pohjautuu Tove Janssonin vuonna 1965 julkaisemaan kirjaan ’Muumipappa ja Meri’. Tarinassa kerrotut edellä mainitut koordinaatit ovat saarelle, jolla sijaitsee Muumien valloittama autioitunut majakka.

Tarina kertoo yksinäisyydestä ja ihmisenä kasvamisesta. Muumipappa kokee olevansa tarpeeton ja haluaa muuttaa asumaan perheensä majakalle tavoitteenaan korjata majakan lamppu, joka ei ole toiminut aikoihin. Myöskin merihenkisen kirjan kirjoittaminen on hänellä tavoitteenaan.

Majakalla elämä on kuitenkin hieman pelottavaa kaikille narisevien portaiden ja sammuneen valon takia. Jokainen yrittää löytää itselleen sopivia keinoja pärjätä saarella. Muumimamma istuttaa kasveja ja tekee somia maalauksia huoneiden seinille ja Pikkumyy rakentaa hissiä. Muumipeikkoa puolestaan kiehtovat merihevoset ja saarella majaileva yksinäinen Mörkö. Majakkaelämän soljuessa ja hienoisen koti-ikävän jo kalvaessa saarelle saapuu vieraaksi salaperäinen kalastaja, jonka Muumiperhe oli kohdannut matkalla saarelle. Hän osoittautuu majakan oikeaksi vartijaksi.

Majakanvartija oli kokenut olonsa yksinäiseksi ja hyödyttömäksi majakalla, mutta Muumi-pappa valaa häneen uskoa. Lopulta majakanvartija suostuu laittamaan majakanvartijan keltaisen sadeviitan ja –hatun päälleen. Hän huokuu ylpeyttä ammatistaan ja on onnellinen paluustaan majakalle.

Muumit jättävät majakan huojentuneina ja iloisina siitä, että ovat löytäneet itsestään jotain uutta meren armoilla. Muumipappa ei malta odottaa päästä kirjoittamaan muistelmiaan omalle porstualleen. Kaikki on taas kohdallaan ja maailma niin kuin sen pitääkin.

Sinisten sävyjen maailma

Sakset ovat erinomainen tuliainen esimerkiksi merenrantamökille viemisiksi tai vesillä liik-kumista harrastavalle. Meriaiheiset yleissakset ovat kietoutuneet turkooseihin ja tummansinisiin meren aallokon sävyihin. Niiden keskellä seilaa Muumipappa paatillaan majakan siintäessä taustalla.

Kahvat ovat ergonomisesti muotoiltu ja tehty menetelmällä, jossa kuviointi ja väri on upotettu suoraan kahvan materiaaliin. Teknologia tekee väreistä syviä ja pitää kuvituksen hyvin kiinni saksissa jatkuvasta käytöstä huolimatta.  Sakset ovat valmistettu Suomessa Fiskarsin Billnäsin tehtaalla korkealaatuisesta ruotsalaisesta teräksestä ja kestävät konepesua. Ruuvilla toisissaan kiinni olevat terät voi myös irrottaa pesun ajaksi, jotta saksen terien koko pinta kärjestä tyveen saadaan puhtaaksi.

Tuotetiedot ja suositushinnat:

Fiskars yleissakset Muumipappa, 21 cm 21,90 €

Toimitukset 3.9.2012 alkaen.

 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post