Uutiset

Habitaren Ahead!-alueen teemana yhteispeli

Huonekalu-, sisustus ja designtapahtuma Habitaren kansainvälisen designalueen Ahead!in teema on tänä vuonna yhteispeli. Alueen konsepti ja näyttelyarkkitehtuuri perustuu osallistavuuteen, joka syntyy yhteispelistä. Ahead!in arkkitehtuurista ja alueen konseptoinnista vastaa suunnittelutoimisto Muotohiomo. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.–22.9.2013.

Vuonna 2013 Ahead!-alueella muotoiluajatteluun ja tekemiseen voi osallistua. Muotoilun ja sisustamisen parhaat ideat, innovaatiot ja ratkaisut syntyvät pitkässä arvoketjussa, jossa sekä käyttäjät, valmistajat ja suunnittelijat kohtaavat.

Yhteispeli tuo Ahead!iin uuden Workshop Arenan, jossa järjestetään päivittäin osallistavia työpajoja muotoilun teemoista. Arenan lisäksi Ahead!in arkkitehtuuriin kuuluu kolme työskentelytilaa, workspacea, joilla jokaisella on oma sisältönsä: muuttuva työ, esteettömyys ja lifecycle. Sekä kävijät että näytteilleasettajat voivat hyödyntää näitä työskentelytiloja tapahtuman aikana.

Ahead!-alueen suunnittelukumppanina toimii nyt ensimmäistä kertaa suunnittelutoimisto Muotohiomo, joka osallistuu sisältöjen, arkkitehtuurin ja ohjelman tuottamiseen. Näyttelysuunnittelutiimiä johtaa teollinen muotoilija Iikka Airas, joka on muun muassa suunnitellut Suomen Shanghai Expo 201o näyttelykokonaisuutta.

Nuoret suunnittelijat uudella tavalla esillä

Ensi syksynä Ahead!-alueella tuodaan uutta muotoilua entistä vahvemmin esiin. Nuoret ja valovoimaiset suunnittelijat saavat oman New Design on the Block – näyttelysosaston, jossa esitellään tuoretta suomalaista muotoilua ja uusia kykyjä. Alue heijastelee suunnittelijoille ajankohtaisia trendejä ja inspiraation lähteitä.

Habitaren Ahead!-alueelle sijoittuu myös erikoisosasto Protoshop, joka etsii yhteistyökumppaneita ja valmistajakontakteja suunnittelijoille ja uusille tuotteille. Avoimeen hakuun voi jättää ehdotuksia 18.2. asti, minkä jälkeen valitut ideat jalostetaan messuilla esiteltäviksi prototyypeiksi.

Lisäksi nuorten suunnittelijoiden töitä on esillä jo kahdettatoista kertaa järjestettävässä Habitare-suunnittelukilpailussa. Suunnittelukilpailun teema ja päätuomari julkistetaan helmikuussa.

EcoDesign, Trash Design ja Habitare Collection erikoisnäytteilyinä

Tänä vuonna Habitaressa järjestetään kolme erikoisnäyttelyä. Viidettä kertaa järjestettävän, kuratoidun EcoDesign-erikoisnäyttelyn teemana on viime vuoden tapaan puu. Toisena erikoisnäyttelynä nähdään Trash Design, jonka arkkitehtuuri toteutetaan hyödyntämällä World Design Capital -vuoden symboliksi muodostuneen Paviljongin rakenteita ja materiaaleja.

Kolmas erikoisnäyttely, Habitare Collection, toteutetaan joka toinen vuosi. Asiantuntijaraati valikoi Habitare Collectioniin keskeisimpiä ja kiinnostavimpia kotimaisia ja kansainvälisiä uutuuksia huonekalujen, suunnittelun ja muotoilun alueilta. Ensi syksynä Habitare Collectionissa esitellään noin 30 uutta klassikkoa, jotka messujen jälkeen liitetään osaksi Designmuseon pysyvää kokoelmaa. Designmuseon tavoitteena on kasvattaa Habitare-kokoelma vähitellen merkittäväksi muotoilutuotteiden museokokoelmaksi.

Habitaren yhteydessä järjestetään valaistusalan tapahtuma ValoLight, ArtHelsinki-nykytaidemessut ja Salonki-antiikkimessut. Tapahtumakokonaisuus täyttää Helsingin Messukeskuksen kaikki hallit.

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään seuraavan kerran 18.–22.9.2013. Tapahtuma tarjoaa kaiken kotien ja julkisten tilojen sisustukseen ja toimivuuteen. Avoinna ammattilaisille 18.–19.9. ja yleisölle 19.–22.9.2013. www.habitare.fi.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post