Valaisimet

Suomalaista muotokieltä ja tunnelmallista valoa moderniin tilaan – Karikoski lanseeraa Loimu-valaisinmalliston Habitaressa

Muotouma Ky:n designbrändi Karikoski lanseeraa Habitaressa ensimmäisen valaisinmallistonsa.

Loimu-mallisto sisältää kolme valaisinmallia kahdessa eri koossa. Teosmaiset valaisimet on suunniteltu etenkin suuriin, moderneihin tiloihin, jonne ne tuovat pehmeää, tunnelmallista valoa sekä kiehtovia varjoja. Yhtenäiseen muotokieleen pohjautuva mallisto mahdollistaa kaikkien malliston valaisimien käytön rinnakkain samassa tilassa.

Loimu-valaisimet valmistetaan Suomessa koivuvanerista ja niiden pintamateriaalina käytetään lukuisat eri värivaihtoehdot mahdollistavaa puuviilua. Valaisimet ovat myös räätälöitävissä käyttökohteen mukaan.

Suunnittelija Hanna Karikoski kertoo malliston syntyneen muotoilu edellä, suomalaista designperinnettä ja muotokieltä kunnioittaen:

– Rakastan muotojen kanssa pelaamista ja olen omimmillani selkeiden abstraktien kuvioiden ja kolmiulotteisten kappaleiden kanssa. Minulla on rohkeutta kulkea omaa tietäni ja olen tinkimätön työssäni. Loimu-valaisimien kauneus ja aitous yhdistettynä korkeaan laatuun ja toimivuuteen tuovat niille kestävyyttä ja ajattomuutta.

Loimu-valaisimet valmistaa Suomen Viilupuu Oy Pieksämäellä, yhdistäen tuotannossa teollisen ja käsityömäisen valmistuksen. Sähköosat valaisimiin tulevat ruotsalaiselta muotoilupalkitulta yhteistyökumppanilta ja valaisinten kattokuppi on suunniteltu niin, että se mukailee katon muotoa pysyen kattoa vasten suorassa.

Muotouma ja Loimu-valaisimet löytyvät messuilla osastolta 7f67.

Linkit

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post