Seminaarit & Tapahtumat

Toshiyuki Kita Habitaren EcoDesign-erikoisnäyttelyn kuraattoriksi

Toshiyuki Kita

Kansainvälinen EcoDesign-erikoisnäyttely järjestetään syksyllä viidennen kerran Habitare-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 18.–22.9.2013. Näyttelyn kuraattoriksi ja tuomariston puheenjohtajaksi on kutsuttu japanilainen teollinen muotoilija Toshiyuki Kita.

Kita työskentelee sekä Japanissa että Italiassa. Hän on suunnitellut monia menestystuotteita saksalaisille, italialaisille ja japanilaisille valmistajille. Kitan asiakkaita ovat olleet mm. Sharp, Mitsubishi, Cassina, Moroso, Magis, Stile Life, Interprofile, Miz, Minerva, Vaner Furniture, Ms System. Tämän lisäksi hän suunnittelee perinteisiä japanilaisia käsitöitä.

Hänen muotoilemiaan esineitä on museoiden kokoelmissa kaikkialla maailmassa, mm. taidemuseo MoMA:ssa New Yorkissa ja Pariisissa Pompidou-keskuksessa. Toshiyuki Kitalla on ollut Helsingissä näyttely kahdesti, vuosina1992 ja 1999.

EcoDesign-kutsunäyttelyyn kutsutaan kansainvälisiä huippusuunnittelijoita ja nuoria lahjakkuuksia Suomesta ja ulkomailta. Suunnitelmat kuratoidaan ja näyttelyyn valitaan noin 50 parhaiten näyttelyn kriteerit täyttävää ehdotusta. Näyttelyosaston arkkitehtuurista vastaa Aalto yliopiston opiskelijaryhmä professori Jouko Järvisalon johdolla.

Tänä vuonna, kuten viime vuonnakin, näyttelyn teemana on puumateriaali. Muotoilijoiden tehtävänä on esitellä puusta valmistettuja, sisustamiseen liittyviä kalusteita ja käyttöesineitä tai uusia oivaltavia ja tarpeellisia puutuoteratkaisuja. Ehdotuksen tulee olla valmistettu puusta vähintään 80-prosenttisesti, loput 20 prosenttia voi olla jotain muuta ekologista materiaalia.

Aiempina vuosina EcoDesign-näyttelyn kuraattoreina ovat toimineet mm. Kristiina Lassus, Konstantin Grcic, Ingo Maurer sekäYrjö Kukkapuro.

Näyttelyn avajaisissa palkitaan parhaiten näyttelyn kriteerit täyttävän esineen suunnittelija tai ryhmä 5000 euron tunnustuspalkinnolla, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Näyttelyn tuottaa Jari Pirhonen Mainostoimisto Valosta ja järjestää Suomen Messut.

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään 18. – 22.9.2013. Tapahtuma tarjoaa kaiken kotien ja julkisten tilojen sisustukseen ja toimivuuteen. Edellisessä Habitaressa syyskuussa 2012 vieraili lähes 60 000 kävijää, joista ammattilaisia oli runsaat 17 000.

www.habitare.fi

www.ecodesign.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post