Seminaarit & Tapahtumat

Turun Taide- ja Antiikkimessujen sisältö laajenee ja monipuolistuu

kuva_turun_messukeskuksen.bb7b115a-57f9-4225-982b-f7f5743d7cd5-main_image

Kuva: Turun Messukeskuksen kuva-arkisto

Turun Taide- ja Antiikkimessut tarjoaa tuhansille kävijöille entistäkin enemmän nähtävää.

– Olemme koonneet nyt A-halliin osion, jossa on laatuantiikkia 1700- ja 1800-luvuilta, kertoo projektipäällikkö Kati Tilli Turun Messu- ja Kongressikeskuksesta. Alueen näytteilleasettajat ovat mm. BelAntico, Dessein, Huonekalukonservointi Oksanen, Antiikkiliike R. Muuri ja Galleria1900. Taide- ja Antiikkimessujen näytteilleasettajat tulevat pääsääntöisesti kotimaasta, mutta myös liettualaisia ja ruotsalaisia taide- ja antiikkialan tekijöitä nähdään kokonaisuudessa.

Taide- ja Antiikkimessut järjestetään samaan aikaan Kädentaitomessujen kanssa 22.-23.3. Tapahtuma kerää Turun Messukeskukseen kahdessa päivässä lähes 10 000 kävijää.

Workshop nukkekodeista

Taide- ja Antiikkimessut tarjoavat ohjelmaa, arviointipalvelua ja runsaasti myytäviä tuotteita. Mukana kokonaisuudessa ovat myös Turun Rahan Päivä sekä Old Toy Swap -leikkikalumarkkinat. Myös vintage näkyy messuilla. Messuilla toteutetaan tähän liittyen ensi kertaa muotinäytöksiä.

Viime vuonna nähtiin messujen yhteydessä ensimmäisen kerran Nukkekoti- ja Nukkemessut. Kokonaisuus oli erittäin suosittu ja se kielii harrastuksen uudesta noususta. Se saakin toivottua jatkoa tänäkin vuonna. Teema-alueella toteutetaan turkulaisvoimin mininäyttely. Luvassa on myös workshop nukkekotiaiheen tiimoilta.

Vinkkejä arviointiin

Suosittua arviointia on jälleen luvassa. Taideasiantuntijat Tuija Peltomaa ja Hans Tritzschler arvioivat messukävijöiden tuomia esineitä ja taidetta.
Peltomaa esiintyy messulavalla, ja hänen aiheinaan ovat kiinnostavat: ”Apua! Miten arvioida ja realisoida muuttoirtaimisto, jaettava koti tai kuolinpesä.” Toisena aiheenaan hän kertoo ”Miten arvota ja arvioin antiikkia, taidetta ja vanhoja esineitä.”
Turun museokeskuksen rakennustutkija Eija Suna luennoi tapettien historiasta. Miten tapetit ovat aikojen kuluessa muuttuneet niin teknisesti kuin tyylillisestikin? Luentoon liittyy runsas kuvamateriaali, joka pohjautuu maakuntamuseon tapettikokoelmaan.

Linkit

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post