Uutiset

Vallila Interior: Designers Guild SS16: “Couture Rose”

DG_SS16_banneri_700px_1

Mallisto on saanut inspiraationsa 1950-luvun alun pariisilaisen haute couture -muodin glamourista ja eleganssista. 50-luvulla muodissa koettiin merkittävä käänne pois sotavuosien jälkeisestä koruttomuudesta: ajalle tyypilliset materiaalit silkistä taftiin, kuva-aiheet näyttävine kasveineen ja kukkineen sekä suuren mittakaavan tuoma leikkisyys ovat olleet avainasemassa myös Designers Guildin Couture Rose -malliston suunnittelussa.

Kokoelma koostuu näyttävistä printeistä, joissa kukka- ja kasviaiheet esiintyvät erilaisilla materiaaleilla. Kuoseja kokoelmassa on yhteensä 14. Useat kuoseista löytävät parin kokoelmasta, kun ne on toteutettu kahdessa eri mittakaavassa: nimikkokuosi Couture Rose on saatavilla myös pienemmässä mittakaavassa Eglantine-kuosina, samoin kuten Nymphaea-kukkakuosi pienemmässä mittakaavassa Fleur de Lotus -kuosina, Orchidea-kuosi pienempänä ja hieman värikkäämpänä Corsage-kuosina, sekä Iris-kuosi pienempänä Antoinettena.

Toisella tapaa yhdistyvät puolestaan Pomander ja Fontainebleau -kuosit, joista molemmissa on sama tausta, mutta ensimmäinen on värikkäämpi ja toinen hillityn harmaansävyinen. Vastaavalla tapaa toisistaan löytävät parin myös Champ de Fleurs ja Paysage -kuosit. Muita kuoseja kokoelmassa ovat runsaan kukalliset Pavot ja Fleur Sauvage.

DG_SS16_tapetit_400px

Marquisette -tapetit ja -kankaat

Couture Rose -malliston kuosien rinnalla Designers Guild esittelee myös uuden Marquisette-tapettikokoelman sekä samannimisen kokoelman silkkikankaita. Marquisette-tyylille ominaista ovat herkät kuviot ja elegantti, harmaan kalpea väripaletti. Tapeteissa on pehmeiden väritysten mausteena käytetty erilaisia printtaustekniikoita, joilla tapetteihin tuodaan metallinhohtoa, helmiäistä, kimalletta ja tekstuurisia yksityiskohtia.

Tapettikuoseja on 11 ja niistä kaikista useita eri värityksiä. Mallisto esittelee sekä uusia kuoseja, että uusia värityksiä tutuista suosikeista, kuten liukuvärjätystä Saraillesta ja pilviä kuvaavasta Cielosta. Silkkikankaita Marquisette-kokoelmaan kuuluu puolestaan viisi. Niissä toistuvat osin samat kuviot kuin tapeteissa ja värityksiltään ne jatkavat ylellistä, kalpean harmaata värimaailmaa ja tuovat siihen aavuistuksen kylmää sinistä.

DG_SS16_kangas_260px DG_SS16_verhoilu_260px

Designers Guildin kevätmallisto tuo jälleen kuosillisia kankaita ja tapetteja täydentämään myös runsaasti kudottuja verhoilukankaita aina sametista pellavaan ja puuvillaan. Verhoilukankaista osassa esiintyy samoja kuvioita kuin kuosillisissa kankaissa, osa on abstraktimpia pintakuoseja ja osa täysin yksivärisiä ja tasaisia kankaita. Värit ovat Designers Guildille ominaisesti valittu sointumaan yhteen ja täydentämään sisustuksen kokonaisuudeksi. Kankaiden ja tapettien lisäksi kokoelmaan kuuluu jälleen runsaasti lifestyle-tuotteita, kuten mattoja, koristetyynyjä, lakanoita ja kylpyhuoneen tuotteita.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post