Uutiset

Rouvaraadin ja arkkitehdin yhteistyön hedelmänä syntyi Aitio-mallisto

Uuden rakennusvuoden kunniaksi Kastelli julkistaa 12.1.2013 alkavilla Talvitulilla kokonaan uuden, modernin talomalliston. Aitio-malliston on suunnitellut arkkitehti Erkki Eskelinen, ja malliston kehittämisessä oli mukana arjen asiantuntemusta edustava Rouvaraati.

– Kutsuimme Rouvaraatiin kodin arkea pyörittäviä naisia, jotka tietävät, mitkä asiat kodissa toimivat ja mitkä eivät. Halusimme jo suunnitteluvaiheessa hyödyntää naisten osaamista ja näkemyksiä. Naisilla on kyky ajatella arjen käytäntöjä ja tilaratkaisuiden toimivuutta käytännössä. Nyt julkaistavassa Aitio-mallistossa on nähtävillä näiden naisten ja arkkitehdin välisen yhteistyön tulos, kertoo Jukka Vaaramo, Kastelli-talot Oy:n markkinointijohtaja.

Rouvaraadin antaman palautteen perusteella Aitio-koteihin lisättiin säilytystilaa sekä paranneltiin keittiön ja kodinhoitotilojen toiminnallisuutta. Aitio tarjoaakin toimivien arkitilojen, runsaiden oleskelutilojen ja upean terassin ansiosta sekä omia että yhteisiä tiloja koko perheelle. Terassin lisäksi uudenlaista ilmettä luovat lähes lattianrajasta alkavat ikkunat sekä oleskelutiloissa että makuuhuoneissa.

– Kodin sydämenä toimivat suuret ja valoisat oleskelu- ja keittiötilat, jotka kokoavat perheen luontevasti yhteisiin hetkiin. Sisätilojen suunnittelussa panostimme erityisesti kodinhoitotiloihin ja vaatesäilytykseen, jotta kodin arki sujuisi mukavasti ja olisi toimivaa, kertoo arkkitehti Erkki Eskelinen.

Aitio-uutuusmallistossa on Kastellin tuttua toimivuutta.
– Suunnittelun lähtökohtana oli luoda nykyaikainen talomallisto, joka soveltuu hyvin myös kapeille kaupunkitonteille. Aitio-kodin omaleimainen ilme syntyy laajasta terassista, jota suojaavat persoonallisesti lovetut päätyseinät. Terassi muodostaa aitiopaikan, jossa voi oleskella rauhassa, katseilta suojassa, kuvaa Erkki Eskelinen Aitio-malliston arkkitehtuuria.

www.kastelli.fi
www.talokuume.com/aitio

Kastellin Talvitulet on Kastelli-talot Oy:n valtakunnallinen, jokavuotinen kampanja, joka ajoittuu tänä vuonna 12.1. – 28.2.2013 väliselle ajalle. Talvitulilla avataan rakentamisvuosi lukuisissa talonäytöksissä ympäri Suomen. Pelkästään avausviikonloppuna 12. -13.1.2013 järjestetään 65 talonäytöstä. Rakentamisvuoden avauksen kunniaksi julkistetaan myös upeat uutuuskodit ja tarjotaan rakentajille monipuoliset kampanjaedut. Katso Aitio-video osoitteessa www.talokuume.com/Aitio.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post