Seminaarit & Tapahtumat

Habitaren kävijät haikailevat keittiöremonttia

106fb153-0f03-4270-a1ba-34afcb81862b-main_image
Habitare Creative Space. Kuvaaja Kimmo Brandt/Messukeskus
Suomen suurin huonekalu-, sisustus ja muotoilutapahtuma Habitare päättyi sunnuntaina Messukeskuksessa. Habitaressa ja samaan aikaan järjestetyissä ArtHelsinki, Antiikki ja ValoLight -tapahtumissa vieraili alustavien tietojen mukaan lähes 47 000 kävijää. Kävijätutkimuksen mukaan Habitaren kävijät haluaisivat kodin tiloista uudistaa mieluiten keittiön.

Habitaren tila haltuun -teema kannusti pohtimaan kodin ja julkisten tilojen käyttöä ja määrittelemään uudelleen kodin ja työn sekä yksityisen ja yhdessä tekemisen tiloja. Tapahtumakokonaisuuden kävijöille tehdyn tutkimuksen* mukaan viidennes vastaajista haluaisi remontoida tai uudistaa kodin tiloista seuraavaksi keittiön. Keittiön remontoimiseen oltaisiin valmiita sijoittamaan useita tuhansia euroja rahaa.

Habitaressa palkittiin muotoilijoita ja taiteilijoita

13. Habitare-suunnittelukilpailun voitti Lahden muotoilu- ja taideinstituutin opiskelija Samuli Helavuo teoksellaan “Havina”. Helavuo palkittiin 10 000 euron pääpalkinnolla. Piknik-teemaisen kilpailun päätuomarina toimi arkkitehti Emmanuelle Moureaux.

EcoDesign-erikoisnäyttelyssä palkittiin viisi muotoilijaa. Elinkaariajattelu-teemaisen näyttelyn kuraattori Marco Casagrande jakoi 1 000 euron palkinnot Juri Kariselle, Kari Leppälälle, Rudi Mertzille, Mikko Paakkaselle ja Esa Vesmaselle.

Vuoden taideteko -palkinnon voitti tamperelainen Hirvitalo – Pispalan nykytaiteen keskus ja sen taustalla toimiva Pispalan kulttuuriyhdistys ry. 3 000 euron arvoinen Vuoden taideteko on Galleristit – Galleristerna ry:n ja Messukeskuksen jakama vuosittainen palkinto.

Valaisinsuunnittelukilpailu Luminordin tämän vuoden pääpalkinnon sai Simo Serpola työllään “Trefoil”. Kilpailussa piti suunnitella kotiin sopiva valaisin tai valaisinsarja. 5 000 euron arvoinen Luminord-palkinto jaettiin nyt seitsemännen kerran.

Seuraavan kerran Habitare-tapahtumakokonaisuus järjestetään 9.-13.9.2015.

*TNS Gallup: Habitare-kokonaisuuden kävijätutkimus, otos 200 hlö

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa seuraavan kerran ensi syksynä, 9.-13.9.2015. Tapahtuma tarjoaa kaiken kotien ja julkisten tilojen sisustukseen ja toimivuuteen. www.habitare.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post