Kilpailut, Palkinnot, Seminaarit & Tapahtumat

Muoto2012 palkitsee parasta suomalaista muotoilua

Toista kertaa järjestettävä Muoto2012 –kilpailu huipentuu keskiviikkona 5.9. Finlandia-talossa pidettävään gaalajuhlaan, jossa palkitaan vuoden onnistuneinta designia.

Koti ja keittiö -lehti järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa kotimaisen muotoilun huippuja palkitsevan Muoto-kilpailun. Kilpailulla halutaan lisätä kotimaisen designin arvostusta ja tehdä sen tekijöitä tunnetuiksi. Kilpailun saama innostunut vastaanotto osoitti, että muotoilu kiinnostaa ja korkealaatuisen suomalaisen muotoilun huomioimiselle on tarvetta.

Muoto-gaalan tavoitteena on yhteisöllisyyden ja avoimuuden keinoin lisätä suomalaisten tietoisuutta muotoilusta: miten design näyttäytyy jokapäiväisessä elämässä ja mitä on arjen estetiikka. Siksi osan voittajista päättää yleisö. Koti ja keittiö-lehden lukijat ovat saaneet äänestää suosikkiaan kolmessa eri kategoriassa, jotka ovat valaisin, sisustustuote ja tekstiili. Yhteisöllisyyden ja avoimuuden toteutumisesta kertoo 27 540 annettua ääntä. Äänestäjät ovat joutuneet pohtimaan sekä esteettisiä mieltymyksiään että sitä, mitä pitävät muotoilussa tärkeänä.

Yleisöäänestyksen kategorioissa palkintoja jaetaan kaksi, sillä myös raati on valinnut näistä omat suosikkinsa. Lisäksi raati valitsee palkittavan kalusteen, kattaustuotteen ja designteon. Raadin erikoispalkintoja jaetaan kaksi: yksi elämäntyöstä muotoilun alalla ja toinen lupaavalle nuorelle suunnittelijalle.  Koti ja keittiö lahjoittaa lisäksi nuorelle lupaukselle 3000 euron arvoisen Muoto2012-stipendin.

Kilpailun arvovaltaista raatia johtaa toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä. Muut raadin jäsenet ovat Koti ja keittiö-lehden päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, toimitusjohtaja Mikko Kalhama, muotoilija Harri Kalliomäki, maajohtaja Kimmo Knaapila, professori Pirjo Kääriäinen, teollinen muotoilija Hannu Kähönen (vuoden 2011 Muoto-elämäntyöpalkinnon voittaja), tuotesuunnittelujohtaja Mailis Linnola, teollinen muotoilija Viivi Lehto ja muotoilija Anu Penttinen.

Muoto2012 huipentuu upeassa gaalassa, joka järjestetään Finlandia-talon Veranda-salissa keskiviikkona 5.9.2012.

Kooste Muoto2012 -gaalajuhlasta esitetään AVAlla sunnuntaina 16.9. klo 20.00.

Lisää Muoto2012 -kilpailusta ja raadin esittely tästä.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post