Uutiset, Värit & Maalit

Tikkurila Oyj: Kestävää kauneutta – kaikille meille

Terike Haapoja on monipuolinen taiteilija, joka on tullut tunnetuksi erityisesti videoistaan ja installaatioistaan

Yhteiskuntamme varat ovat rajalliset ja julkinen rahoitus ei aina riitä kaikkeen. Valitettavan usein rahat loppuvat juuri silloin, kun on tarkoitus luoda jotain kaunista ja usein hyvin käyttäjälähtöistä uniikkia ympäristöä. Tähän ihmisten kauneudenkaipuuseen Suomen suurin maalinvalmistaja Tikkurila Oyj on tarjonnut tänä vuonna mahdollisuuksia. Päiväkoteja, kouluja, terveyskeskus, vanhusten hoitolaitos – kaikkea tätä on kaunistettu Tikkurilan 150-vuotisen taipaleen kunniaksi. Pieniin ympäristön kaunistushankkeisiin on voinut hakea ja saada maalilahjoituksia Kestävää kauneutta, Sustainable beauty -projektin kautta.

Juhlavuoden hankkeen ideana on ollut lisätä ihmisten ja yhteisöjen omaa halua kohentaa ympäristöään. Erilaiset yhteisöt ja yhdistykset ovat voineet ideoida ja toteuttaa parempaa ja värikkäämpää ympäristöä Tikkurilan maalein. Kiinnostus tämänkaltaiseen omaehtoiseen toimintaan on lisääntynyt sitä mukaa kun yhteiskunnan rahoitusta ollaan pienentämässä kaikkialta.

Terike Haapojan vaikuttava, yli kuusi metriä korkea maalaus Spectrum koristaa Helsingin Myllypuron terveyskeskuksen porrashuoneen seinää.

Fresko maalattiin Luja-maalilla

Helsingin Myllypuron terveyskeskuksessa toteutettiin megaluokan taidemaalausseinä taiteilija Terike Haapojan suunnitelman mukaan. Taiteilijan apuna oli 6-henkinen työryhmä. Auringon radiospektriä kuvaava freskomaisen suurikokoinen teos Spectrum avautuu yli kuuden metrin korkuisena terveyskeskuksen porrashuoneessa.

Teos tehtiin yhteistyössä Metsähovin radiotutkimusaseman kanssa, ja sitä varten sävytettiin 120 litran purkkia kovaa rasitusta kestävää Luja Himmeä -maalia taiteilijan luonnoksen mukaan. Tikkurilan Colorservice loi jokaiselle värisävylle oman sävytyskaavansa, ja näin helpotettiin taiteilijan työtä ja lyhennettiin itse maalausprosessia.

Terike Haapoja on tullut tunnetuksi uutta mediaa hyödyntävistä töistään. Hän on toiminut visuaalisena suunnittelijana myös monissa tanssitaiteen produktioissa. Tunnustuksena työstään Haapoja sai Suomen Dukaattipalkinnon 2008 ja Vuoden Nuori Taiteilija -palkinnon 2007. Hänen aiemmat teoksensa ovat olleet videoita, installaatioita ja performansseja, ei niinkään maalauksia.

“Tikkurila on vastuullinen toimija, joka haluaa edistää lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten hyvinvointia osallistumalla aktiivisesti projekteihin, joissa maalilla ja väreillä luodaan iloa, viihtyisyyttä ja kestävää kauneutta erilaisiin tiloihin ja ympäristöihin. Tutustu lähemminhttp://www.tikkurilagroup.com/fi/150/kestavaa_kauneutta/

Teksti: Tikkurila Oyj
Kuvat: Pekka Vainonen

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post