Uutiset

Tuoretta muotoilua opiskelijoiden käsistä Kyamk Design Marketissa

Domino5_pieni

Domino. sivuaa perinteistä lasikynttilänjalkaa kauniilla, vahatulla massiivipuulla ja korkealaatuisella maalatulla metallilla.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestävät lauantaina 30.11. kello 10–15 Kasarminmäen kampuksen Paja-rakennuksessa (Kuuselankatu 1, Kouvola, karttaKyamk Design Market -myyjäiset.

Mielenkiintoisten design-tuotteiden lisäksi tapahtumassa on tarjolla elävää musiikkia sekä pop up -luomukahvila. Tapahtumassa on myös uuden lastensairaalan keräyslipas, joten ostosten lomassa voi olla myös hyväntekijänä.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille ja sinne on vapaa pääsy.

Paikallista suunnittelua ja käsityötä

Tapahtumassa on mukana noin 25 Kyamkissa eri aloilla opiskelevaa näytteilleasettajaa. Myynnissä olevat tuotteet ovat opiskelijoiden itsensä suunnittelemia ja valmistamia. Tarjolla on enimmäkseen pienesineitä pukeutumiseen sekä kodin sisustukseen.

”Toivomme tapahtumasta siitä odotetaan vuosittaista tapahtumaa Kyamkin tapahtumakalenteriin. Tapahtuma tuo myös persoonallisen lisän joulun alla Kymenlaaksossa järjestettäviin myyjäistapahtumiin”, pohtii tapahtuman järjestelyissä mukana oleva muotoilun designer-stylisti-opiskelija Jere Vilo.

Modernin sisustuksen rakennuspalikoita

Tapahtumassa on myynnissä esimerkiksi Domino. -lämpökynttilänjalkoja, jotka on suunnitellut kolmen tulevan muotoilijan tiimi.

Kyamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijatNiko HakalaMarianne Mäensivu ja Hanna-Marie Naukkarinen kehittivät tuotteen joulukuussa 2012 opintoihin liittyvässä ryhmätehtävässä.

”Tehtävän tavoitteena oli luoda inspiroivaa yhdessä tekemisen meininkiä ja hakea omia ja ryhmän rajoja. Tehtävä toi kolme nuorta muotoilijaa yhteen, tuloksena syntyi Domino.”, muotoilijakolmikko kertaa tuotteen syntyhistoriaa.

”Yksinkertaisen skandinaavisen muodon sekä pelkistettyjen ja aitojen materiaalien yhdistäminen luo kauniin ja selkeän tuotteen, joka pitää sisällään vahvoja kontrasteja. Tuotteen värit ja käytettävät puulajit ovat klassiset, mutta samalla ne vastaavat modernin sisustamisen tarpeisiin”, suunnittelijat kertovat tuotteestaan.

Domino. -kynttilänjalkojen tuotekehitys jatkuu edelleen. Alkuperäiset mallit saivat osakseen parannusta ja tuoteperhe sai jatkoa täysin uusilla malleilla, jotka hyppäävät suoraan tämän hetken sisustustrendiin niin materiaaliensa, kuin myös väriensä puolesta.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post